Следвайте Гласове в В днешния свят човек трудно може да седим със

...
Следвайте Гласове в В днешния свят човек трудно може да седим със
Коментари Харесай

Путин: Човечеството има два пътя - или товарът на противопоставянето да смаже всички, или заедно да намерим решения

Следвайте " Гласове " в 
В днешния свят човек мъчно може да седим със скръстени ръце. Който сее вятър, ще пожъне стихия, както се споделя. Кризата в действителност стана световна, визира всички и не трябва да си вършим илюзии. По принцип човечеството е изправено пред два избора: или да продължи да се натрупва бремето на проблемите, които неизбежно ще смажат всички нас, или да се направи опит да се откри съвместни решения, даже и несъвършенни, само че работещо, които да създадат света ни по-стабилен и по-сигурен.  Това сподели съветският президент Владимир Путин това по време на пленарната сесия на Валдайския клуб.

Той съобщи, че постоянно евярвал в силата на здравия разсъдък, тъй като съм уверен, че рано или късно новите центрове на многополюсния международен ред и Западът ще би трябвало да беседват като равни за общото ни бъдеще. Колкото по-скоро, толкоз по-добре, несъмнено.

" Увереността в личната безпогрешност е доста рисково положение, една крачка от него до желанието на самите " непогрешими " просто да унищожат тези, които не им харесват, както се споделя, да ги " анулират ". Нека най-малко се замислим за смисъла на тази дума: даже в разгара на Студената война, в разгара на опълчването на системи, идеологии и военни съперничества, на никого не му е хрумвало да отхвърля съществуването на културата, изкуството и науката на други нации и техните съперници. "
" В сегашната конюнктура на яростни спорове ще кажа някои неща напряко: Русия, като самостоятелна, обособена цивилизация, в никакъв случай не се е считала и не се счита за зложелател на Запада. Американофобията, англофобията, франкофобията, германофобията са същите форми на расизъм като русофобията и антисемитизма, както и всички прояви на ксенофобия. "
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на дискусионния клуб " Валдай

" Зачитането на особеностите на народите и цивилизациите е в полза на всички. Всъщност това е и в полза на по този начин наречения Запад: губейки своето предимство, той бързо се трансформира в малцинство на международната сцена и правото на това западно малцинство на лична културна еднаквост би трябвало, несъмнено, да бъде предпазено, и желая да подчертая това. Към него би трябвало да се отнасяме с почитание, само че, желая да подчертая, наедно с правата на всички останали.
" Многополярността е единственият късмет за Европа да възвърне своята политическа и икономическа еднаквост ".
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на Дискусионния клуб " Валдай

" Ако западните елити имат вяра, че могат да внедрят в съзнанието на хората и обществата си някои странни (според мен) нови трендове като десетина гей парада, тогава добре, дано вършат каквото си желаят! Но това, което те сигурно нямат право да вършат, е да изискват от другите да следват същата посока.
Русия няма да се помири с диктат
" Никой в никакъв случай няма да може да диктува на народа ни какво общество би трябвало да изградим и на какви правила. "   " Пряката опасност за политическия, икономическия и идеологическия монопол на Запада е, че в света могат да се появят различни обществени модели. По-ефективен, желая да подчертая това, по-ефективен в днешния ден, по-ярък, по-привлекателен от това, което имаме ".
" Някога доста малко страни позволяваха на една и съща Америка да спори с нея и това изглеждаше съвсем като сензация, само че в този момент е нещо всекидневно, че разнообразни страни отхвърлят неоснователните претенции на Вашингтон, макар че той продължава да се пробва да оказва напън върху всички.
" С Русия не се е получило и в никакъв случай няма да се получи да се разгърне и осъществя подобен сюжет (унищожаване или превръщането ѝ в инструмент за реализиране на непознати цели) "
 
Оглупели
" Те приготвят и правят всевъзможни преврати. Една от тях докара до трагичните събития в Украйна през 2014 година Те го поддържаха. Те споделиха какъв брой пари са изхарчени за този прелом. Като цяло, те са просто отвън себе си. Те не се срамят от нищо ".
" Грешна политика (на Съединени американски щати - бел. ред.) безусловно, до на никое място просто. Позволете им. Това е и техен избор. Убеден съм, че народите по света няма да си затворят очите за една насилствена политика, която се е дискредитирала, и всякога, когато Западът се пробва да резервира хегемонията си, ще би трябвало да заплаща все по-голяма цена. "
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на дискусионния клуб " Валдай

" Всички вие тук сте възрастни, множеството от вас в тази зала схващат защо приказвам. Знаем, че тъкмо това се е случило на процедура. Финансова, политическа и осведомителна поддръжка. Всички го преживяхме. Нещо повече - освен интензивно поддържаше терористите на територията на Русия, само че и в доста връзки подхранваше този гнет. "
Не съюз, а конгломерат
" Така нареченият Запад, условно казано, несъмнено, там няма единение, всички схващат, че това е един доста комплициран конгломерат, само че все пак дано кажем, че този Запад през последните години и изключително през последните месеци предприе редица стъпки за утежняване "
" Опростяването, заличаването на всички разлики се е трансформирало съвсем в същина на актуалния Запад. Какво се крие зад това опростяване? На първо място, това е изгубването на креативния капацитет на самия Запад и желанието да се ограничи, да се блокира свободното развиване на други цивилизации. Разбира се, налице е и директен търговски интерес.
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на дискусионния клуб " Валдай

" Западът твърди, че неговата просвета и светоглед би трябвало да са универсални. Ако не го споделят категорично, те се държат по този метод. Всъщност тяхната политика упорства тези полезности да бъдат абсолютно възприети от всички останали участници в интернационалното другарство ".
Ерата на Евразия
" Пряката опасност за политическия, икономическия и идеологическия монопол на Запада е, че в света могат да се появят различни публични модели. По-ефективни, желая да подчертая това, по-ефективни в днешния ден, по-ярки, по-привлекателни от това, което имат.
" Те (САЩ - бел. ред.) нямат хрумвания за основаване на позитивно развиване, те просто нямат какво да предложат на света, с изключение на да запазят господството си. Убеден съм, че същинската народна власт в един многополюсен свят допуска на първо място способността на всеки народ, желая да подчертая това, на всяко общество, на всяка цивилизация да избере собствен личен път, своя лична обществена и политическа система ".
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на дискусионния клуб " Валдай

" Убеден съм, че народите по света няма да си затворят очите за една политика на насила, която се е дискредитирала, и всякога, когато Западът се пробва да резервира хегемонията си, ще би трябвало да заплаща и заплаща все по-голяма цена. Ако бях на мястото на тези западни елити, щях съществено да се замисля за сходна вероятност. "
" Намираме се в исторически миг. Предстои евентуално най-опасното, непредсказуемо и в това време значимо десетилетие след края на Втората международна война. "
Руският президент Владимир Путин приказва на пленарната сесия на 18-ата годишна среща на дискусионния клуб " Валдай
" Естествено, нейният западен край - Европа - също може да бъде част от огромната Евразия. Но на доста от нейните водачи им пречи убеждението, че европейците са по-добри от другите. че нямат право да вземат участие в никакви инициативи на равни начала с останалите ".
" Русия счита за значимо да се засилват механизмите за основаване на огромни пространства, построени върху взаимоотношението на прилежащи страни, чиято стопанска система, обществена система, ресурсна база, инфраструктура се допълват взаимно. Такива огромни пространства всъщност са в основата на многополюсния международен ред, на икономическата основа. От техния разговор се ражда същинското единение на човечеството, доста по-сложно, по-различно и многоизмерно, в сравнение с в опростените хрумвания на западните идеолози, е, на някои западни идеолози. "
" Ръката на Кремъл "
"...Сега те са стигнали до парадокса, когато всяка различна позиция се афишира за подривна, пропагандна и опасност за демокрацията. Всичко, което излиза от Русия, е конспирация на Кремъл. Погледнете себе си - в действителност ли сме толкоз всемогъщи? " Всяка рецензия към нашите съперници се възприема като измама на Кремъл, като " ръка " на Кремъл. Това е
нелепост, до какво са стигнали? Използвайте най-малко мозъка си, представете нещо по-интересно, представете гледната си точка по някакъв концептуален метод. Не можете да обвинявате за всичко " интригите " на Кремъл.
" Използвайки $ като оръжие, Съединените щати и Западът като цяло дискредитираха институцията на интернационалните финансови запаси, първо ги обезцениха за сметка на инфлацията в $ и еврозоната, а по-късно - цап-цап - прибраха в джоба си нашите интернационалните запаси. "
" Щом отворите пазара за избрана стокова група, това е всичко, локалният производител ляга и е съвсем невероятно да вдигне глава. Те построяват взаимоотношения по този метод. По този метод се заграбват пазари и запаси, а страните се лишават от своя софтуерен и теоретичен капацитет. Това не е напредък, а подчиняване, свеждане на стопанските системи до примитивно равнище ".
 
Източници: lenta.ru, life.ru, tass.ru, ria.ru
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР